Gösutsläpp 2016

Drevviken & Långsjöns Fiskevårdsförening

Gösutsläpp

2016

Den 7 september satte DLF ut ytterligare 10.000 gösyngel i Drevviken. Som tidigare kom ynglen från Dylta Bruk och det var Sverker Lovén (Stockholm) som höll i arrangemanget. Initiativtagare var Björn Oliviusson (Haninge). Vi var några killar och tjejer från DLF som mötte upp Sverker. Ynglen kom i två stora vattentankar på en bil.

 

Ca hälften av ynglen spolades ut i sjön via en stor slang från vattentankarna. Den andra hälften satte vi ut längre ut i sjön med hjälp av en flotte. Skeppare var tillsyningsman Anders Löfblom. Dessa yngel bars ombord i hinkar. Då det snabbt blir syrebrist i de små vattenkärlen, så var det bråttom. Vi satte ut ynglen på fem olika ställen. Vi valde ställen med mycket vegetation så att ynglen snabbt skulle kunna gömma sig. Vi vet att det står stora hungriga fiskar i sjön, och då ynglen är litet vimmelkantiga och passiva första halvtimmen, så var täta snår vår taktik.

 

Nu hoppas vi att dessa små yngel, ca 1 dm långa, växer sig stora och starka i Drevviken. Dels för att hamna på våra middagsbord. Och dels för att hålla efter den stora mängden vitfisk i sjön.

 

Hasse